Hogy tudok naplót nyitni, elkezdeni a kitöltést?

A kezelőfelületen kattintson a „Naplók” -ra, majd válassza ki a listából a kitöltendő naplót. A napló nevére kattintva megnyitja az űrlapot és kezdheti a sorok kitöltését.

Hogyan töltsem ki a naplósorokat?

Naplósor típustól függően alapvetően kétféleképpen lehet kitölteni a naplósorokat: értéket adok meg vagy értéket választok ki.

Naplósor típusok és kitöltésük:

• Megfelelőség (igen/nem): megfelelőség esetén a pipára kattintok; nem megfelelőség esetén pedig az x-re

• Határérték/határidő: a vonalra kattintva beírom, vagy a diktafon ikonra kattintva felmondom az értéket

• Időpont (óra/perc): a naptár ikonra kattintva a felugró ablakban kiválasztom az órán az időpontot; először az órát, majd a percet

• Dátum (év/hó/nap): a naptár ikonra kattintva a felugró ablakban kiválasztom a naptárban a dátumot, először a hónapot, majd a napot

• Dátum (év/hó/nap/óra/perc): a naptár ikonra kattintva a felugró ablakban kiválasztom a naptárban a dátumot, majd az időpontot az órán

• Szabadszavas naplósor (txt): a vonalra kattintva begépelem, vagy a diktafon ikonra kattintva felmondom a szöveget

• Lenyíló lista (select txt): a lista ikonra kattintva kiválasztok egy elemet a lenyíló listából

• Több elem kiválasztása listából (multichoice): a „kérlek válassz” mezőre kattintva kipipálom a szükséges elemeket, majd a kész gombbal nyugtázom

• Qr kód beolvasása: a qr ikonra kattintok és a telefon kamerájával beolvastatom a kódot

• Aláírás: a vonalra kattintva begépelem, vagy a diktafon ikonra kattintva felmondom a nevemet, majd a toll ikonra kattintva, a megjelenő fehér felületen az ujjammal aláírom, pipával pedig rögzítem az aláírást

Hogy tudom lezárni a naplót?

Miután kitöltötte a naplósorokat, kattintson a jobb alsó sarokban látható zöld pipára, és a napló lezárásra kerül.

A napló kitöltése közben, miért látom a szürke pipát a jobb alsó sarokban?

A jobb alsó sarokban látható pipa a napló lezárására szolgál, de mindaddig szürke, amíg nincs megfelelően, ill. nincs teljesen kitöltve a napló. Miután kitöltötte a szükséges sorokat és mindent rendben talál a program, a pipa zöldre vált, ami azt jelenti, hogy lezárható a napló.

Miért nem engedi az applikáció lezárni a naplót?

1) Kötelező kitöltésű naplósorok:
Egy napló csak akkor zárható le, ha minden kötelező kitöltésű naplósor kitöltésre került. Az alkalmazás mindig figyelmeztet erre, pirossal írt ”a mező kitöltése kötelező” felirattal az adott naplósornál. Ezeket a sorokat mindenképp töltse ki.
A nem kötelező kitöltésű naplósorok kitöltése választható, így amennyiben üresen marad, a napló akkor is lezárható.

2) Kötelező műveletek: (amennyiben beállításra kerültek)
Egyes naplósoroknál (a kitöltésen felül) kötelező műveleteket szükséges elvégezni ahhoz, hogy a napló lezárható legyen.
Ezek lehetnek: – kötelező fénykép feltöltés – kötelező aláírás

Amíg nem történik meg az előírt művelet elvégzése (pl. nincs feltöltve fotó), addig a rendszer nem engedi lezárni a naplót.

Mire szolgálnak a naplósoroknál látható kör ikonok?

Ezek a funkciógombok, melyekkel különböző műveleteket végezhetünk el:
– ocr scanner: fényképből szerkeszthető szöveget kapunk
– fotó készítése és feltöltése (lehet kötelező vagy opcionális)
– megjegyzés írása: egyszerű megjegyzést tud fűzni a naplósorhoz, vagy feladatot hozhat létre kritikus érték esetén
– aláírás felvitele (lehet kötelező vagy opcionális)

Hogy tudok fotót feltölteni a naplósorhoz?

Kattintson a fotó ikonra, majd a „fotó hozzáadása” felületen a jobb alsó sarokban látható pluszjel ikonra kattintva az alábbi lehetőségek közül választhat:

Fotó választása a galériából:
Erre kattintva a felhasználó a mobil eszközén tárolt fotók közül tölthet fel képet. Több fotó is feltölthető, egyesével kiválasztva őket. (tehát egyszerre csak egy kép adható hozzá)

Fotó készítése:
Erre kattintva az eszköz kamerájával készíthetünk fényképet, amely aztán feltöltésre kerül a naplósorhoz. Több fotó is készíthető, feltölthető.

Hogy tudok megjegyzést fűzni a naplósorhoz?

Az adott naplósorban kattintson a papírlap ikonra, majd az „írj ide” beviteli mezőbe gépelje be vagy mondja fel a kívánt szöveget (diktafon). Kritikus érték esetén pipálja be a „Csak megjegyzés” opciót, így nem jön létre feladat a naplóból. (feladat=integrált műszaknapló, hibanapló)

Hogy működik az aláírás funkció?

Kattintson az adott naplósorban a toll ikonra. Egy fehér, üres felület jelenik meg, ide tudja felvinni az aláírását, aztán a pipával rögzíti azt. Amennyiben nem megfelelő a szignó, az alsó világoskék sávban található „Törlés”-re kattintva ismét üres lesz a kijelző és megismételhető az aláírás. A rendszer alapértelmezettnek menti az először felvitt aláírást, így később elég a felugró ablakban a „Van alapértelmezett aláírása. Szeretné azt használni?” kérdésre az „Igen” opciót választani. Így az applikáció a korábbi aláírást rögzíti a naplósorhoz.

Új aláírás felviteléhez pedig kattintson az „Új létrehozása” opcióra és vigye fel a szignót az előzőekben leírtak szerint.

Elkezdtem egy naplót, de máskor fejezném be. Folytathatom később a kitöltését, vagy elvesznek az eddig rögzített adatok?

Az elkezdett, lezáratlan naplók bármikor folytathatók onnan, ahol a felhasználó abbahagyta, a beírt adatok nem vesznek el. A rendszer világoskék színnel különbözteti meg ezeket a lapokat, azaz, amikor a felhasználó kilép a naplóból (a visszanyíllal), az sötétkékből világoskék színre vált a naplólistában. Később így könnyen megtalálható és folytatható az adott napló.
Az időzített naplók esete más, erre vonatkozóan tekintse meg az Időzítés, ütemezés témakört.

Mi a funkciója a napló végén látható varázspálca ikonnak?

Ez az ikon a gyors kitöltés gomb.
Rákattintva a határérték és megfelelőségi naplósorok automatikusan kitöltésre kerülnek. Határérték esetén (pl. hőmérséklet) az előre beállított felső és alsó értékek alapján ad a rendszer egy köztes értéket. Megfelelőség esetén pedig az összes ilyen sort kipipálja, azaz megfelelőként értékeli.

A gyors kitöltés funkciót (varázspálca) hol kapcsolhatom be?

Az applikációban nincs erre lehetőség. Ezt a funkciót csak a webes felületen lehet engedélyezni az adott naplóhoz és felhasználókhoz. Jellemzően az egység vezetője rendelkezik a funkció használata felett. Amennyiben nincs külön kikötés, kollégánk alapértelmezetten bekapcsolja a naplókhoz a gyors kitöltés gombot (varázspálca ikon).

Tudok változtatni a naplók sorrendjén?

Igen. Naplólista nézetben a jobb felső sarokban látható két ikon. A bal oldali ikonra (három vonal) kattintva láthatjuk a rendezési szempontokat, melyek az alábbiak:

– határidő szerint legközelebb lejáró
– határidő szerint legkésőbb lejáró
– létrehozás szerint legkorábbiak elől
– létrehozás szerint legkésőbbiek elől
– betűrendben elölről
– betűrendben hátulról

Kattintson a kívánt opcióra és az alkalmazás a kiválasztott sorrendben listázza a naplókat.

Csak bizonyos státuszban lévő naplókat szeretnék látni a listában. Hol tudom beállítani a naplók szűrését?

Naplólista nézetben a jobb felső sarokban látható két ikon. A jobb oldali ikonra (tölcsér) kattintva láthatjuk a szűrési szempontokat, melyek az alábbiak:

– összes napló
– időzített, határidős napló
– lejárt határidős naplók
– időzített, még inaktív naplók
– lezáratlan naplók
– lezárt naplók

Kattintson a kívánt opcióra és az alkalmazás csak a kiválasztott szűrőnek megfelelő naplókat listázza.

A lejárt naplókat meddig tárolja az applikáció?

8 napig láthatóak az applikációban a lezáratlan naplók, ezután már csak a webes felületről indítható a kitöltésük, befejezésük. (Lezáratlan naplók)

Mi a funkciója a napló végén látható hozzáadás gombnak? (pluszjel ikon)

Ez a gomb dinamikus naplóknál jelenik meg, ami azt jelenti, hogy egy naplón belül többször felvihetjük ugyanazokat a napló sorokat (laponként), így nem kell tételenként új naplót nyitni.
Például: beírom a termék nevét, felviszem az egyéb adatokat hozzá, majd ezt követően a hozzáadás gombra kattintva folytathatom a kitöltést a következő étel adataival.

Mit jelentenek a színek a naplólistában?

• SÖTÉTKÉK: időzítés nélküli üres napló, bármikor kitölthető

• VILÁGOSKÉK: időzítés nélküli elkezdett/lezáratlan napló

• SÖTÉTZÖLD: időzített napló, határidőn és időkapun belül, kitölthető

• VILÁGOSZÖLD: időzített napló, határidőn belül, időkapun kívül

• PIROS: időzített napló, határidőn kívül (lejárt), kitölthető

• FEKETE: offline állapotban lezárt napló (még nem szinkronizált/archivált)

Mikor szinkronizáljak? Szükséges a naplózás során figyelnem erre?

Amennyiben be van kapcsolva az automata szinkronizáció, az applikáció automatikusan szinkronizálja a műveleteket (pl. napló lezárása), így csak akkor kell manuálisan szinkronizálni, amikor pl. szerkezeti módosítás történt valamelyik naplóban vagy egy hiba javításra került. Egyébként nem szükséges.
.
Amennyiben nincs bekapcsolva az automata szinkronizáció, mindenképp szükséges manuálisan szinkronizálni, hiszen ilyenkor csak a készülék tárolja a lezárt naplót, nem kerül fel a felhőbe mindaddig, amíg nem kattintunk a Szinkronizáció gombra a menüben. Természetesen használattól függően, elég lehet csak a nap végén szinkronizálni, így egy kattintással az összes napló archiválódik a szerveren és frissül az app felület.

RENDSZERÜZENETEK

Ütemezett naplózás esetén a rendszer értesítő üzeneteket küld a felhasználónak, naplói kitöltésével kapcsolatban. Emlékeztet az aktuális napló kitöltéséről és figyelmeztet az elmaradt naplózásról.A webes felületen kapcsolható ki az értesítések küldése. Egység szinten...

MENÜ

A tálcán (alul kék sáv) található 5 ikon közül kattintson az utolsó ikonra (3 vonal).Itt tárolódnak a lezárt naplók, melyek napló név, lezárási dátum és időpont alapján visszakereshetőek megtekintésre.Az applikációban történt felhasználói aktivitás naplózása: - mikor...

FELADATOK

A feladat lényegében megfelel a műszaknaplónak (hibanapló), azaz a felmerülő hiányosságok, hibák, javítások, intézkedések naplózása.Feladat kétféle módon hozható létre: - Naplózás során: nem megfelelőség, illetve kritikus érték esetén hibanapló jön létre (intézkedés...

IDŐZÍTÉS, ÜTEMEZÉS

Opcionálisan minden napló ütemezhető az ellenőrzések aktuális időpontjára, dátumára. Ez azt jelenti, hogy a rendszer automatikusan létrehozza a beállított határidőre az adott naplókat és jelzi a felhasználónak, ha kitöltésre vár egy ellenőrzési lap vagy éppen elmaradt...

KEZDŐLAP

A kezdőlapon az alábbi információkat láthatjuk: - Felhasználó neve (üdvözlés) - Egység neve (és kiválasztása, ha több egység van) - Naplók száma: mennyi napló nincs lezárva / hány napló érhető el - Feladatok száma: mennyi feladat nincs lezárva / hány feladat került a...

REGISZTRÁCIÓ, BELÉPÉS

Első lépésként regisztrálnunk kell az onir.hu weboldalon. Lépjünk be a „Bejelentkezés” menüpontba, majd a Belépés ablak alsó részében található „Regisztráció” feliratra kattintva kövessük végig a regisztrációs instrukciókat. A regisztráció során megadott e-mail címre...

ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

Online naplózási informatikai rendszer. Magyarországon az első HACCP naplózási és felügyeleti rendszer, mely alkalmas a papíralapú HACCP ellenőrző naplózás kiváltására, akár 80% -kal kevesebb időráfordítás mellett.Igen.Igen. 2 hetes tesztidőszakot biztosítunk...